maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hiihtolomakuulumisia

Kesäyliopiston henkilökunta vietti hiihtolomaa kymppiviikolla. Tässä hieman hiihtolomakuulumisia toimipaikoista.



 
Perjantaina heti työpäivän päätyttyä hyppäsin junaan ja suuntasin Oulun kautta Kuusamoon hiihtoloman viettoon. Suunnitelmissa oli anopin viisikymppisten lisäksi yhdessäoloa perheeni kanssa. Loman kohokohta oli pilkkireissu isäni kanssa. Saaliiksi saatiin parikymmentä kalaa, mutta eipä niitä sinttejä vonkaleiksi voinut kehua. Oli ihanaa, kun Kuusamossa oli vielä lunta ja aurinkokin näyttäytyi hetken järven jäällä ollessamme.

 Elisa, Ylivieska



Meillä oli rauhallinen lomaviikko. Teimme lasten kanssa yöretken olohuoneeseen ja yövyimme koko porukalla siskonpedissä ja herkuttelimme ja katsoimme yhdessä piirrettyjä - oli todella virkistävää tuonkin mittainen "retki". Tavaraa ainakin siirtyi yhtä paljon kuin naparetkelle ja takaisin päin lähteminen loppupakkaamisineen yhtä työllistävää ;o)



Maanantaina leivottiin oikein urakalla pullaa, jokainen oman muotoisensa. Lisäksi kävimme Oulussa ja tässä kuva Zeppelinin karusellista. Söimme Rossossa ja vietimme laatuaikaa. Pitihän tietenkin pakollinen ulkomaanmatka tehdä myös ja näin ollen kävimme Haaparannassa Ikeassa perjantaina.

Mukavan paljon mahtui yhteen lomaviikkoon pieniä iloisia yhteisiä hetkiä perheen kesken - ilman ruuhkia ja jonottamisia turistirysien keskellä. Nautinnollista ja rentouttavaa.

Nina, Ylivieska




 


Ketunjäljet hangella
Meidän perhe sai hiihtoloman aloituksen kunniaksi kaksi olympiamitalistia, kun herrat E ja O kävivät hiihtämässä, juoksemassa ja laskemassa mäkeä tuttavaperheen järjestämissä leikkimielisissä olympialaisissa. Urheilemisen jälkeen herkuteltiin perinteiseen kisatyyliin kuumalla mehulla, makkaralla ynnä muilla herkuilla. Tämä äiti palasi myös mielessään ”hieman” ajassa taakse päin omaan lapsuuteen, mistä muistona monet unohtumattomat hetket erilaisista tapahtumista. Täytyy pitää huoli, ettei jää ainoaksi kerraksi tämä omienkaan lasten osalta. Mukavissa merkeissä sujui loma ulkoillen ja tuttavia sekä sukulaisia tavaten. Sen verran riitti lomalla ohjelmaa ja vauhtia kahden pojanvesselin kanssa, että loman jälkeisenä maanantaina tulinkin töihin ”lepäämään”

Johanna, Kuusamo



 

 
Paras kaverini hiihtolomalla oli sarvikuono. Itsesäälissä kieriskellen yritin hätistää ikävää flunssaa koko loman ajan.

Sirpa K, Oulu









 


 
Vietettiin rentouttavaa kotilomaa. Käytiin elokuvissa, kaupungilla ostoksilla, uimassa ja nautittiin vain vapaapäivistä. Meillä kävi myös Kainuusta sukulaisia kylässä ja suloinen Riku-mäyräkoira.

Saara, Oulu









  
  








Vietin hiihtoloman perheeni kanssa Ylläksen lumisissa maisemissa. Äkäslompolon kylässä riitti tekemistä, vaikka sää ei ihan paras mahdollinen ollutkaan. Kun tunturissa tuulee, sen yleensä huomaa! Tein koiramme kanssa pitkiä kävely- ja lumikenkäretkiä Lapin luonnosta nauttien. Muu perhe uskaltautui joka päivä laskettelemaan melkoisen hernerokkasumun keskellä. Kotimatkalla vuodenaika vaihtui, kun lumikinokset muuttuivat paljaiksi tienpientareiksi.

Eija R, Oulu


Mahtavaa! Kerrankin Amerikan Oscarit jaetaan silloin, kun minä olen lomalla ja voin huoletta valvoa läpi yön! Pähkinöitäkin ostin niin, että varmasti riittävät. Vaan niinhän siinä kävi, että nukahdin ja pähkinöiden syönti siirtyi seuraavan päivän uusintoihin...

Hiihtolomasää Oulussa oli poikkeuksellisen lumeton, sateinen ja kovatuulinen. Loppuviikosta aurinko onneksi näyttäytyi ja tein valokuvauslenkin Nallikariin. Kovin olivat erilaiset maisemat kuin yleensä tähän aikaan vuodesta.

Sateisen sään vuoksi aikaa riitti myös muihin harrastuksiin, kuten piipahdukseen rivitanssitunnilla, e-kirjan lukemiseen ja netti-tv:n katseluun.









 


Merja, Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti